Hedelmäpuiden istutus

Suomen ilmastossa viihtyvät hedelmäpuut omena, luumu, kirsikka ja päärynä ovat kauniita kukkiessaan kesällä ja tuoksuvat syksyllä sadon kypsyessä. Puut tarvitsevat kasvualustakseen noin metrin syvyisen ravinteikkaan multakerroksen ja kasvuympäristökseen aurinkoisen paikan. Puulle kaivetaan vähintään 60 senttimetriä syvä ja leveä kuoppa. Liian hiekkaista ja savista maata parannetaan sekoittamalla siihen uutta multaa ja hieman turvetta. Jos pohjamaa on huonosti vettä läpäisevää, voi kuopan pohjalle lisätä ennen multaa 10-20 cm kerroksen hiekkaa. Omena- ja päärynäpuut istutetaan yleensä noin 5 metrin välein, mutta kirsikka- ja luumupuille riittää noin 4 metrin istutusväli. Paras aika istuttaa puita on kevät, jolloin maassa on vielä jäljellä talven mukanaan tuomaa kosteutta.

  1. Taimet on syytä liottaa vedessä ennen istutusta. Upota astiataimi vesiämpäriin ja anna liota muutama tunti. Irrota ruukku varovasti ja aseta puuntaimi kuoppaan. 
  2. Leikkaa paakun ympärillä mahdollisesti oleva kangas auki ja käännä se alas. 
  3. Täytä kuoppa puolilleen mullalla ja kastele runsaasti n. 20 litralla vettä. 
  4. Laita puu kuoppaan ja täytä kuoppa mullalla kokonaan ja tiivistä maa painelemalla niin, että puu seisoo vakaasti suorassa. 
  5. Kastele uudelleen. 
  6. Vastaistutetut puut on tuettava. Pystytä 2-3 tukiseivästä n. 30 cm:n päähän puun rungosta. Sido puu latvan alta tukikeppiin kiinni leveällä sidontanauhalla. 
  7. Älä unohda runkosuojaa – se on halpa keino estää riistavahinkoja! 
  8. Kosteus säilyy maassa paremmin jos maan pinta katetaan n.3-5 senttimetrin paksuisella kuorikatekerroksella. 

Yhteystiedot

Tilaukset, tiedustelut, toimisto
0400 526 623

Laskutus
0400 789 490

Jari Lehtovaara 0500 526 623
Soraliike Lehtovaara Oy
Uitontie 10, 21500 Piikkiö
 
myynti@soraliikelehtovaara.fi
soraliikelehtovaara.fi
Maa-aines siististi pihalle suursäkissä. 1000 kg suursäkkikkien toimitus kuormausnosturilla. Kuormausnosturit mahdollistavat kuormien nopean siirtelyn vaativissakin maasto-olosuhteissa.
Maa-aineksen toimitus kuorma-autolla. Tarvittaessa myös toimitus täydellä kasettikuormalla. Täysi kasettikuorma; vetoauto + perävaunu on 26-32 m3 maa-aineksesta riippuen.
Vuokraa jarrullinen sähkökippiperäkärry tai hae omalla peräkärryllä. Kippikärryllä kuorman purku kotipihalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Iso kippiperäkärry max. 1,5 t maa-ainesta.
Pieni kippiperäkärry, max. 1,0 t maa-ainesta.

Jätä hintatiedustelu

m3
CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti