Japanilainen kivipuutarha

Japanilaisen kivipuutarhan tärkeimpinä elementteinä ovat sora, hiekka, luonnonkivet, vesi ja toisinaan myös ruoho tai muut elolliset elementit. Vesi saattaa olla vertauskuvallinen kivestä ja hiekasta luotu vesiputous tai oikea lampi tai soliseva puro, jonka yli pääsee sillan tai astinkivien avulla. Tyypillisesti kuivaan puutarhaan eivät kuulu kukkivat kasvit tai puut vaan kivet ja vähäinen kasvillisuus muodostavat sopusointuisen kokonaisuuden. Zen-puutarhassa vesiaiheita kuvataan usein soran ja kivien asettelulla. Japanilaistyylinen kivipuutarha sopii esimerkiksi pihakiveyksen jatkeeksi tai vaikka talon seinän vierelle.

Kasvit sijoitetaan kivikkopuutarhaan huolellisesti. Kivikkokasvit, kuten matalat monivuotiset maksaruohot, sammalleimut ja patjarikot elävöittävät kivipuutarhan. Ne etsivät juurillaan pienimmätkin mullanmurut ja pärjäävät paahteessa. Kirjavuutta ei toivota, vaan kasvit kukkivat laji kerrallaan. Punaisen luonnonkiven kanssa sopivat erityisesti oranssit, lilat, vihreät ja valkoiset kasvit. Harmaan luonnonkiven kanssa korostuvat punaiset, siniset ja valkoiset kasvit. Ruskeankirjava luonnonkivi sopii murrettujen keltaisen, oranssin, sinisen ja vihreän sävyjen kanssa.

  1. Kuori maata pois tulevan kivipuutarhan alalta.
  2. Upota luonnonkivet paikoilleen, niin että noin 2/3 kivestä jää näkyviin.
  3. Kaiva kasvien istutuskuopat valmiiksi suunnitelman mukaisille paikoille ja täytä mullalla.
  4. Levitä alueen päälle vahva, vettä läpäisevä suodatinkangas estämään rikkaruohojen kasvua.
  5. Tee reiät suodatinkankaaseen istutuskuoppien kohdalle ja istuta taimet paikoilleen. 
  6. Levitä lopuksi noin 5 cm vahvuinen hiekka- tai sepelikerros suodatinkankaan päälle.

Yhteystiedot

Tilaukset, tiedustelut, toimisto
0400 526 623

Laskutus
0400 789 490

Jari Lehtovaara 0500 526 623
Soraliike Lehtovaara Oy
Uitontie 10, 21500 Piikkiö
 
myynti@soraliikelehtovaara.fi
soraliikelehtovaara.fi
Maa-aines siististi pihalle suursäkissä. 1000 kg suursäkkikkien toimitus kuormausnosturilla. Kuormausnosturit mahdollistavat kuormien nopean siirtelyn vaativissakin maasto-olosuhteissa.
Maa-aineksen toimitus kuorma-autolla. Tarvittaessa myös toimitus täydellä kasettikuormalla. Täysi kasettikuorma; vetoauto + perävaunu on 26-32 m3 maa-aineksesta riippuen.
Vuokraa jarrullinen sähkökippiperäkärry tai hae omalla peräkärryllä. Kippikärryllä kuorman purku kotipihalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Iso kippiperäkärry max. 1,5 t maa-ainesta.
Pieni kippiperäkärry, max. 1,0 t maa-ainesta.

Jätä hintatiedustelu

m3
CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti