Kukkapenkin perustaminen

Kukkapenkin perustaminen kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Kannattaa miettiä mitä haluaa, tutustua kasveihin ja valita mieleinen värimaailma. Ryhmittele keskenään esimerkiksi punaista ja liilaa, valkoista ja vihreää, keltaista ja oranssia tai sinistä ja violettia. Jos haluaa kukkapenkkiinsä jonkun tietyn kasvin, täytyy aluksi selvittää minkälaisella kasvupaikalla kasvi viihtyy. Varjoisen paikan kasvia ei voi istuttaa aurinkoiselle paikalle, eikä aurinkoisen paikan kasvi elä varjoisella paikalla. Jos kukkapenkin paikka on jo selvä, kannattaa selvittää mitkä kasvit viihtyvät juuri tällä kasvupaikalla. Puolivarjoisen kasvupaikan kasvit ovat varmoja valintoja jos on epävarma kasvupaikan suhteen. 

Maan parannus tehdään myös kasvien ehdoilla. Kasvualusta säädetään kasvivalikoiman mukaan: jotkin kasvit suosivat hiekkapitoista multaa, toiset vaativat turvetta tai kenties kalkkia. Helpoimmalla pääsee ostamalla perusmultaa, johon voi tarpeen tullen lisätä hiekkaa tai turvetta. Kuoriketta kannattaa käyttää monivuotisten kasvien alustoilla. Puun värinen kuorike korostaa kasvien värejä ja pidättää kosteutta maassa.

Yhteystiedot

Tilaukset, tiedustelut, toimisto
0400 526 623

Laskutus
0400 789 490

Jari Lehtovaara 0500 526 623
Soraliike Lehtovaara Oy
Uitontie 10, 21500 Piikkiö
 
myynti@soraliikelehtovaara.fi
soraliikelehtovaara.fi
Maa-aines siististi pihalle suursäkissä. 1000 kg suursäkkikkien toimitus kuormausnosturilla. Kuormausnosturit mahdollistavat kuormien nopean siirtelyn vaativissakin maasto-olosuhteissa.
Maa-aineksen toimitus kuorma-autolla. Tarvittaessa myös toimitus täydellä kasettikuormalla. Täysi kasettikuorma; vetoauto + perävaunu on 26-32 m3 maa-aineksesta riippuen.
Vuokraa jarrullinen sähkökippiperäkärry tai hae omalla peräkärryllä. Kippikärryllä kuorman purku kotipihalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Iso kippiperäkärry max. 1,5 t maa-ainesta.
Pieni kippiperäkärry, max. 1,0 t maa-ainesta.

Jätä hintatiedustelu

m3
CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti