Nurmikon perustaminen

Nurmikon perustaminen aloitetaan maan perustamisella: maa muokataan rikki, raivataan kivet ja kannot sekä kaivetaan ylös voikukkien juurakot. Tämän jälkeen parannetaan maan  kantavuutta ja ilmavuutta lisäämällä  salaojittava kerros hiekkaa kasvualustaan (100 m²:lle noin 5 kuutiota). Varsinkin saviseen maahan kannattaa laittaa hiekkaa tai soraa parantamaan maan ominaisuuksia, estämään liiallista tiivistymistä ja tasaamaan pohjamaata. Jos maa on valmiiksi karkeaa ja hiekkaista tiivistymisen vaaraa ei ole, mutta sen sijaan maa kuivuu ja köyhtyy helposti. Tämän takia onkin tärkeää, että pintamaan multakerros on vähintään 20 senttiä paksu.

Hiekkamaata kannattaa parantaa lisäämällä kymmenen sentin kerros savimultaa ja turvetta (100 m²:lle kuutio saviainesta ja noin 10 kuutiota turvetta). Lisää perustusvaiheessa maahan myös kalkkia 40–100 kg/100 m² ja lannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan, esimerkiksi kanankakkaa 20–40 litraa 100 m²:lle tai rakeista lannoitetta 8-10 kg/100 m². Muokkaa kasvukerros sekaisin jyrsimellä, hyvä kasvualusta syntyy ravinteikkaasta ja kalkitusta mullasta.

Näin perustat nurmikon:

  1. Kylvä nurmikko kahdessa erässä
  2. Tasaa pinta karkeasti ja tiivistä tallaamalla tai jyräämällä
  3. Tasaa pinta uudelleen haravoimalla ja jyrää, kunnes pintaan ei painu kengänjälkiä. Tarkista, ettei  jää vettä kerääviä painanteita. Kastelee maa.
  4. Valitse oikea siemenseos, kotipihalle mahdollisimman korkealaatuinen, jotta nurmikosta tulee tuuhea, talvenkestävä, varhain keväällä vihertyvä ja vähäistä leikkausta vaativa.
  5. Varaa siementä 2–3 kg/100 m² ja seuraa pakkauksen ohjeita, 10 kg:n säkki riittää 300-500m²:lle.
  6. Kylvä tyynellä säällä, kahdessa erässä ristikkäisiin suuntiin.
  7. Peitä siemen lyhyillä, edestakaisilla haravan vedoilla. Jyrää pinta taas.
  8. Tee kylvöt mieluiten toukokuussa tai elokuussa. Kosteusolot ovat silloin suotuisimmat itämiselle.
  9. Muista kastella nurmikkoa säännöllisesti parin kolmen päivän välein, kuumana ja kuivana kesänä nurmikkoa täytyy kastella päivittäin. Aikainen aamu tai myöhäinen ilta on parasta aikaa kastelulle.

Yhteystiedot

Tilaukset, tiedustelut, toimisto
0400 526 623

Laskutus
0400 789 490

Jari Lehtovaara 0500 526 623
Soraliike Lehtovaara Oy
Uitontie 10, 21500 Piikkiö
 
myynti@soraliikelehtovaara.fi
soraliikelehtovaara.fi
Maa-aines siististi pihalle suursäkissä. 1000 kg suursäkkikkien toimitus kuormausnosturilla. Kuormausnosturit mahdollistavat kuormien nopean siirtelyn vaativissakin maasto-olosuhteissa.
Maa-aineksen toimitus kuorma-autolla. Tarvittaessa myös toimitus täydellä kasettikuormalla. Täysi kasettikuorma; vetoauto + perävaunu on 26-32 m3 maa-aineksesta riippuen.
Vuokraa jarrullinen sähkökippiperäkärry tai hae omalla peräkärryllä. Kippikärryllä kuorman purku kotipihalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Iso kippiperäkärry max. 1,5 t maa-ainesta.
Pieni kippiperäkärry, max. 1,0 t maa-ainesta.

Jätä hintatiedustelu

m3
CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti