Pensaiden istutus

Piha-alueiden pensaat on perinteisesti jaettu kahteen ryhmään, koristepensaisiin ja hyötypensaisiin. Hyötypensaisiin kuluvat kaikki syötävää marjaa tai hedelmää tuottavat pensaat, kuten herukat, karviaiset, pensasmustikat, vadelmat ja tyrnit. Yleisimpiä koristepensaita taas ovat angervot, aroniat, tuomipihlajat, syreenit, hanhikit ja orapihlaja.  Hyötypensaita voi kuitenkin käyttää myös koristepensaina tai syötäviä marjoja tuottavia koristepensaita hyötykasveina. 

 

Pensaiden valinta

Pensaiden valinnassa on otettava huomioon onko pensas aurinkoisella vai varjoisella paikalla viihtyvä ja minkälaisessa maassa se kasvaa. Marjapensaat tarvitsevat runsaasti ravintoa, juurille riittää istutus noin 5 cm maanpinnan alapuolelle. Karviais- ja herukkapensaat istutetaan 1,5-2 metrin välein ja vadelmapensaat istutetaan noin 0,5 metrin välein. Kastele runsaasti istutuksen jälkeen. Oksien lamoaminen maahan estetään asettamalla marjapensaiden ympärille hyvissä ajoin tuet. Pensaat voi istuttaa myös ryhmiin tai aidanteeksi noin metrin välein. 

 

Kunnon kasvualusta pensaille

Koristepensaat istutetaan riittävän syvään, peruslannoitettuun ja -kalkittuun kasvualustaan. Pienien pensaiden kasvualustan tulee olla vähintään 40 cm syvä, isommille ja runsaasti ravinteita vaativille lajeille tehdään noin 60 cm syvä kasvualusta. Kasvualusta onkin kuvaavampi nimitys tuotteelle, joka useimmiten on valmistettu hiekastaturpeesta ja mullasta. Kasvit tarvitsevat kasvaakseen hyvää ja kunnollista multaa. Suurin osa koristepensaista viihtyy joko aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Pensaiden juurelle kannattaa laittaa kuoriketta pidättämään kosteutta ja hidastamaan rikkaruohojen kasvua. Rikkaruohojen torjuntaan auttaa myös kuorikkeen alle laitettava suodatinkangas tai juurimatto. Marjapensaiden alle laitettuna kuorikate estää marjojen osumisen multaan ja helpottaa siten sadonkorjuuta.

Yhteystiedot

Tilaukset, tiedustelut, toimisto
0400 526 623

Laskutus
0400 789 490

Jari Lehtovaara 0500 526 623
Soraliike Lehtovaara Oy
Uitontie 10, 21500 Piikkiö
 
myynti@soraliikelehtovaara.fi
soraliikelehtovaara.fi
Maa-aines siististi pihalle suursäkissä. 1000 kg suursäkkikkien toimitus kuormausnosturilla. Kuormausnosturit mahdollistavat kuormien nopean siirtelyn vaativissakin maasto-olosuhteissa.
Maa-aineksen toimitus kuorma-autolla. Tarvittaessa myös toimitus täydellä kasettikuormalla. Täysi kasettikuorma; vetoauto + perävaunu on 26-32 m3 maa-aineksesta riippuen.
Vuokraa jarrullinen sähkökippiperäkärry tai hae omalla peräkärryllä. Kippikärryllä kuorman purku kotipihalla on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Iso kippiperäkärry max. 1,5 t maa-ainesta.
Pieni kippiperäkärry, max. 1,0 t maa-ainesta.

Jätä hintatiedustelu

m3
CAPTCHA
Tällä testillä varmistamme, ettet ole robotti